Duurzaam wonen - Sluishuis

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

U verwacht van uw nieuwe huis dat het zuinig is met grondstoffen en energie, want u wilt zo duurzaam mogelijk leven.

Op Oostenburg hoeft u zich geen zorgen te maken over uw ecologische voetafdruk. Wij hebben gebruik gemaakt van gerecycled materiaal waar dat mogelijk is, en systemen toegepast waarmee u het energieverbruik tot een minimum terugbrengt zonder dat u daarvoor comfort hoeft in te leveren.

Hergebruik van materialen is een belangrijke voorwaarde van de missie om Oostenburg duurzaam te maken.
Bakstenen en beton zijn verkregen door oude materialen, bijvoorbeeld uit slooppanden, te vijzelen (vermalen). Het hout dat in de vijf projecten verwerkt wordt, is gekapt met respect voor de omgeving. Er worden nieuwe bomen aangeplant om het ecosysteem op de plaats van de kap intact te houden.

Ook op het gebied van energiebesparing hebben we in de projecten op Oostenburg gewerkt met de meest geavanceerde systemen die er beschikbaar zijn.
Energie, warmte en koeling worden gewonnen uit natuurlijke bronnen. Zonnepanelen zijn daar voorbeelden van, maar Oostenburg gaat verder. Veel verder.  Zo winnen we warmte en koelte uit de bodem onder de gebouwen, en benutten we zelfs de restwarmte uit de ververste lucht en het water dat u gebruikt heeft voor bad of douche.

Wanneer u kiest voor een sleutelklare woning, haalt u met speels gemak het hoogst mogelijke rendement uit al deze maatregelen dankzij slimme systemen (domotica), en tegelijkertijd wint u aan comfort en veiligheid. U heeft de controle over verlichting en verwarming in de hand. Altijd en overal.

Partners

Toon interesse