De architecten - Sluishuis

De architecten

De architecten

Het ontwerp van Sluishuis is van de hand van Workshop Architecten. Een jong bureau, opgericht in 2016.

Het uitgangspunt voor het ontwerp was: ‘Een verrassende dimensie toevoegen aan het karakter dat Oostenburg al eeuwen heeft: stoer en robuust, met een industriële uitstraling.’ Sluishuis sluit aan bij de iconen van Oostenburg, zoals de kraanbokken, de kademuren en de Werkspoorhal. Dat komt door het gebruik van eerlijke materialen als staal, beton en hout.

Sluishuis oogt van buiten stoer, maar is van binnen zacht en warm. Er heerst een huiselijke sfeer dankzij het hout waarmee de gemeenschappelijke ruimtes bekleed zijn. De groene binnentuin geeft de bewoners een gevoel van geborgenheid.

De partners in Workshop Architecten, Ard Hoksbergen, Milad Pallesh en Ivar van der Zwan, werkten eerst zelfstandig, maar richten een bureau op omdat ze dezelfde opvattingen hebben over wat goede architectuur is. ‘Wij streven naar gebouwen met gelaagdheid, gebouwen waaraan u telkens iets nieuws ontdekt. Wij ambiëren tijdloze gebouwen, die veranderingen absorberen en zich vanzelfsprekend voegen in hun omgeving. We respecteren de tradities, maar maken ook ruimte voor experiment en vernieuwing.’

Meer informatie over Workshop Architecten vindt u op de site van het bureau.

Partners

Toon interesse