Sluishuis: een indrukwekkend project - Sluishuis

Sluishuis: een indrukwekkend project

De bouw van Sluishuis is voor veel mensen iets indrukwekkends. Niet alleen voor de mensen uit de omgeving en de toekomstige bewoners, maar ook voor professionals uit de bouwwereld. Ook bij die laatste groep staat Sluishuis regelmatig in de belangstelling en de ‘socials’ van betrokken kraanmachinisten of uitvoerders worden door veel mensen uit het wereldje gevolgd.

Bij Sluishuis heeft het uitvoeringsteam te maken met de uitdaging van bouwen in het water, constructieve ‘hoogstandjes’ en met aantallen die men doet duizelen. Gelukkig kan het uitvoeringsteam van Sluishuis ermee uit de voeten en hebben zij alles onder controle. Zij werken hard door richting de oplevering aankomende zomer.

De bouw is momenteel in een interessante fase gekomen. De afgelopen tijd zijn de geveldelen aan de schuine gevels van de overhangende ‘Cantilevers’ aangebracht. Van onderaf levert dat mooie plaatjes op.

Gelijk met het aanbrengen van de gevelbeplating, worden de werksteigers afgebouwd.

Hierdoor wordt het indrukwekkende ontwerp van Sluishuis nu echt goed zichtbaar.

Als alle werksteigers verwijderd zijn wordt het mogelijk om de de grond binnen de damwanden af te graven en de damwanden te verwijderen. Het ‘tijdelijke land’ zal zo plaats maken voor het water dat Sluishuis van buiten én van binnen zal omringen. Dit bijzondere moment zal naar verwachting in april plaatsvinden. Uiteraard zal daarover op deze site bericht worden.

Bekijk hier de laatste dronevideo van Sluishuis.

Toon interesse