Sluishuis, een goede investering in de breedste zin van het woord - Sluishuis

Sluishuis, een goede investering in de breedste zin van het woord

Bent u op zoek naar een fijn appartement op een toplocatie in Amsterdam en wilt u er zeker van zijn dat u met de aankoop een waardevolle investering doet? Ontdek Sluishuis, het nieuwste icoon van Amsterdam dat verrijst aan het IJ.  

We spreken Richard Stolwijk van VORM Sales & Finance en Hellen Groen-de Leijer van Makelaarskantoor Carla Van den Brink. Beiden zijn vanaf dag één betrokken bij Sluishuis. Samen leggen Hellen en Richard uit waarom een appartement kopen in Sluishuis niet alleen leuk maar ook slim is.

 

Amsterdam loopt altijd voorop

Hellen trapt af. “Ik heb geen glazen bol, dus ik kan niet vertellen wat de huizenprijzen gaan doen en ook weet ik niet hoe de recente situatie in de wereld van invloed gaat zijn op de woningmarkt.” Wél weet Hellen dat historisch gezien in Amsterdam de huizenprijzen altijd gestegen zijn. “Als er al een landelijke daling was, daalden de prijzen in Amsterdam minder dan in andere grote steden in de Randstad. Daarbij was er in deze stad altijd eerder herstel. Kortom, op de lange termijn is het kopen van een huis in Sluishuis altijd een goede investering. Zeker als je dit gegeven koppelt aan de huidige vraag-aanbodsituatie. En naar verwachting zal de schaarste alleen maar groter worden; er wordt lang niet genoeg bijgebouwd om in de vraag te kunnen voorzien. Natuurlijk is het belangrijk dat je een goede koop doet, je wilt tenslotte dat je huis meer waard wordt in de toekomst. Maar ik zeg ook altijd: wonen doe je iedere dag, dus met de koop van een nieuw huis investeer je vooral in geluk en woongenot.”

 

Duurzaamheid wordt beloond met rentekorting en meer leencapaciteit

Richard vult aan: “Hoewel de rente op dit moment iets stijgt, is hij nog steeds historisch laag. Hogere rente betekent uiteraard wel hogere maandlasten. Slim dus om nú nog te profiteren van een rente die rond de 2,5% zit. Daarnaast kan je, onder voorwaarden, je maandlasten nog verlagen door te kiezen voor een deel aflossingsvrij.”

 

Klaar voor de toekomst

Als het gesprek eenmaal gaat over duurzaamheid en nieuwbouw beginnen Richard en Hellen steeds enthousiaster te vertellen. “Je bent met een nieuwbouwhuis klaar voor de toekomst. Als we straks allemaal van het gas af moeten, woon jij al in een gasloos huis dat voorzien is van heel aangename vloerverwarming en vloerkoeling. Natuurlijk kun je een bestaand huis verduurzamen, maar de kosten zijn hoog en je krijgt door de mindere isolatie nooit het optimale resultaat zoals in Sluishuis wel het geval is.”

 

Uit eigen ervaring

Richard woont sinds twee jaar zelf in een duurzaam nieuwbouwhuis. Met pijn in zijn hart liet hij zijn charmante jaren-30-woning achter. “Ik heb nog nooit een moment spijt gehad. Wat is dit fijn, zeg. Het is altijd aangenaam en constant warm in huis en als het buiten 35 graden is, hebben wij het lekker koel. En ook niet onbelangrijk, ik betaal een zeer gering bedrag aan energie en vastrecht. Alles bij elkaar zijn je maandlasten met een nieuwbouwhuis veel lager.”

 

Daarbij opgeteld het woongenot aan het IJ, maakt kopen in Sluishuis een goede investering in de breedste zin van het woord. Dichtbij het centrum van Amsterdam, wonen met een weids uitzicht, varen met uw sloepje en aanleggen in de privéhaven; het is allemaal onderdeel van de unieke woonervaring in Sluishuis.

 

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Kijk op de website naar het aanbod en bel daarna makelaar Hellen voor meer informatie op 020-6717272. Wilt u meer informatie over uw financieringsmogelijkheden, bel dan met Richard van VORM Sales & Finance op 0186-618777.

 

Toon interesse