Omgeving - Sluishuis

Bouwnieuws

De bouw van een icoon als Sluishuis levert mooie plaatjes op. Bezoek deze pagina regelmatig en bewonder de prachtige fotoreportages en video’s. En klik ook eens door naar de webcam om de actuele stand op de bouwplaats te bekijken.

Video-update Sluishuis
Omgeving – 12 februari

Video-update Sluishuis

Nieuwe video-update!
Lees meer
Kerst 2020
Omgeving – 17 december

Kerst 2020

Kerst 2020
Lees meer
Start gevel
Omgeving – 20 november

Start gevel

Deze week zijn de eerste gevel-elementen gemonteerd.
Lees meer
Cantilever 1e verdieping
Omgeving – 18 september

Cantilever 1e verdieping

Medio september realiseren we alweer de cantileverwand op de 1e verdieping.
Lees meer
Verwijderen bouwkuip & realisatie fundering fore-/sidecourt
Omgeving – 2 juli

Verwijderen bouwkuip & realisatie fundering fore-/sidecourt

Aan de buitenzijdes van het gebouw zal in de definitieve situatie aan de zijde van de IJburglaan en Haringbuisdijk een openbare ruimte aanwezig zijn. Deze forecourt en sidecourt vormen hiermee samen een openbare ruimte. Om deze pleinen te realiseren zijn afgelopen weken circa 50st. heipalen geplaatst. Ook de heipalen voor de hellingbaan van de inrit van de parkeergarage zijn in dezelfde periode geplaatst. In een later stadium zullen nog de heipalen van de voetgangersbrug gerealiseerd worden.
Lees meer
Begane grond
Omgeving – 17 juni

Begane grond

Momenteel zijn we op het project Sluishuis volop bezig met de realisatie van de vloer en wanden van de begane grond. Langzaam verrijzen we uit de bouwkuip van de parkeergarage en worden we ook meer zichtbaar voor de omgeving.
Lees meer
Nu drie torenkranen op bouwlocatie
Omgeving – 26 mei

Nu drie torenkranen op bouwlocatie

In de laatste week van april hebben we op ons project Sluishuis onze derde torenkraan opgebouwd. Eerder hebben we in april torenkraan nr.1 veertig meter opgehoogd, zodat alle drie de torenkranen nu optimaal kunnen werken zonder elkaar te raken. De derde torenkraan is nu pas geplaatst, omdat de realisatie van de bovenbouw van het Sluishuis gebouw efficiënter gerealiseerd kan worden met drie kranen.
Lees meer
Gehele -1 vloer nu gestort
Omgeving – 20 april

Gehele -1 vloer nu gestort

De gehele -1 vloer is nu gestort, gevlinderd en vlak geschuurd. De parkeerkelder is klaar voor auto’s. We zijn nu druk in de weer met de begane vloer. En ja, ook op Sluishuis hebben we strenge coronamaatregelen ingevoerd. Het speelt een grote rol. Dit is op sommige momenten knap lastig! We werken op 1,5 meter afstand van elkaar. Kan dit niet, dan dragen we een helm met gelaatsmasker. Ook is de volledige bouwkeet onderverdeeld in plekken van 1,5 meter. Maar we doen het, met z’n allen. En dat blijven we doen op dit waanzinnige project.
Lees meer
Tweede deel van -1 vloer gestort
Omgeving – 12 maart

Tweede deel van -1 vloer gestort

Op woensdag 11 maart is het 2e deel (fase B) van de vloer voor de -1 verdieping van het Sluishuis gestort met circa 400m3 beton. Ondanks dat door de weersomstandigheden van de afgelopen periode de betonstort iets was uitgesteld, ligt de vloer er nu prachtig in. Langzaam aan komen we op het maaiveldniveau en zullen we uit de bouwkuip komen en verder de lucht in gaan. Klik hier voor een korte filmimpressie van deze werkzaamheden.
Lees meer
De -1 vloer van fase A ligt erin
Omgeving – 4 maart

De -1 vloer van fase A ligt erin

De -1 vloer van fase A ligt erin. Eindelijk! Dat ging niet vanzelf. Sluishuis is een fantastisch project, op een prachtige locatie. Wel een locatie met uitdagingen, want het waait er erg hard tijdens de stormachtige dagen. De wind nam de overhand, waardoor het plaatsen van de prefab vloerplaten langer op zich liet wachten. Maar hij ligt erin. En de vlechter, die is druk aan het werk!
Lees meer

Toon interesse