Ontdek IJburg, de locatie van Sluishuis in Amsterdam - Sluishuis

Locatie

Wonen aan het water zoals een echte Amsterdammer

Natuur, horeca en winkels

IJburg heeft het

Leven in Sluishuis gaat hand in hand met wonen, werken en ontspannen. Hier woont u niet alleen op 20 minuten van het stadscentrum van Amsterdam, maar ook op IJburg-Steigereiland: hier barst het van de verrassende plekjes en is de natuur altijd dichtbij! Geniet van een dagje Blijburg-strand, doe uw inkopen bij de winkels om de hoek of ga sporten in één van de sportfaciliteiten vlakbij. Dankzij de talloze horecagelegenheden op de IJburglaan en in de jachthaven, kunt u altijd dichtbij van een lekkere hap genieten.
Ontdek de buurt op de kaart hieronder: van shoppen en horeca tot scholen, openbaar vervoer en zorg – u vindt het allemaal naast uw deur.

Bereken uw reistijd

Vervoer
  • Lopen Lopen
  • Fietsen Fietsen
  • Auto Auto
  • OV OV
Maximale afstand

Faciliteiten tonen

Bereken uw reistijd

Food & Drinks

Houdt u van biologisch eten dat met liefde bereid wordt? Haal dan uw inkopen bij Eetwinkel Boerenjongen op IJburg. Zin in Italiaans vanavond? Ga lang bij Il Sogno. Een koffietje in het weekend? Bluey’s coffee & kitchen staat voor u klaar. Een terrasje doen bij mooi weer? Het kan bij brasserie The Living Room of café-restaurant Vrijburcht. Staat u niet te popelen om zelf achter het fornuis te duiken, maar heeft u toch zin in een karaktervolle afhaalmaaltijd? Bij Tokomaya waant u zich in Indonesië, terwijl u bij Sabine van Vegaijburg terecht kunt voor een lekkere vegetarische maaltijd die ze in de kombuis van haar schip bereidt. Échte IJburgers zijn trouwens vaste klant bij slagerij Kaddour.

Buitenleven

Wonen op IJburg staat ook voor genieten in een rustige, natuurlijke omgeving. Geniet van de zon op Blijburg strand, ga wandelen of sporten of picknicken in het Diemerpark of het Ed Pelsterpark, of ga met het gezin naar één van de vele speeltuinen in de buurt. Ontdek ze op het kaartje hierboven door op ‘vrije tijd’ te klikken.
Zin om de dag op het water te spenderen? Ook dat kan wanneer u in Sluishuis woont. Vanuit uw appartement stapt u zo in uw sloep om richting hartje Amsterdam te varen. Of zet koers richting het Markermeer of Gooimeer. Even aanmeren op Pampus kan ook.
Krijgt u ook al zin om er op uit te trekken?

Voorzieningen

Ook algemene faciliteiten zoals scholen en zorgpraktijken zijn op IJburg volop aanwezig. De buurt beschikt over verscheidene huisartsenpraktijken, apotheek Benu Pharmacy, een dierenkliniek en een DIO-drogisterij. Of laat u zich graag een dagje lekker verwennen? Daarvoor gaat u naar MJ. Van manicures, pedicures en gezichtsbehandelingen tot waxen en micro-blading: MJ verzorgt het voor u.
Goed onderwijs ligt op loopafstand van uw appartement. IJburg heeft uitstekende onderwijsfaciliteiten. Montessori, Christelijk onderwijs, speciaal onderwijs; er zijn maar liefst zes basisscholen op het kinderrijke IJburg te vinden. Ook het IJburg College en een huiswerkklas liggen op nog geen tien minuten fietsen van Sluishuis.

Sport en watersport

Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in IJburg. Bij zuiderwind surft u zo naar Pampus of Almere. Houdt u meer van zeilen? Watersportvereniging IJburg organiseert zeiltochten en zeillessen voor kinderen.
Heeft u het meer op sporten náást het water? Tegenover Sluishuis ligt personal training gym Alphathree en op wandelafstand vindt u Tennisclub IJburg, een tennisclub met als kloppend hart The Couch Café. Hier geniet u van tennistoernooien of gewoon van de zon op de tribune of het terras. Bovendien kunt u hier ook komen werken en kunt u gratis gebruik maken van de WIFI. Ook yoga, peutergym en hockey behoren tot de mogelijkheden op IJburg.

Vervoer

Vanuit Sluishuis bent u binnen twee minuten op de ring A10. U kunt IJburg ook verlaten via de oostzijde, waardoor u zo op de A1 en A9 bent. Ook met het openbaar vervoer en de fiets kunt u hier uitstekend uit de voeten. De tram stopt hier tijdens de spitsuren om de vier minuten voor de deur en brengt u binnen het kwartier naar Amsterdam Centraal. In het Sluishuis is er een ruime fietsenstalling, waardoor u gemakkelijk ‘even snel’ de fiets kunt pakken om koers te zetten richting het gezellige Amsterdam Oost of het hippe Oostelijk Havengebied.

Bekijk de virtuele tour met je VR-bril
Toon interesse