Ligplaatsen - Wonen aan het water in Amsterdam - Sluishuis

Ligplaatsen

Ligplaatsen

In alle vrijheid genieten van wonen op het water

Gaat uw hart sneller kloppen bij het idee van vrijheid? Dan is de gedachte van wonen op het water vast wel eens voorbij gekomen. Langs de 400 meter lange pier bij Sluishuis komen 34 royale ligplaatsen voor de woonboot van uw dromen. De ligplaatsen zijn 32 x 7 of  27 x 7 m groot.

U kunt een losse kavel kopen of een kavel mét woonschip. Deze woonschepen worden opgebouwd vanuit een bestaande romp en zijn zeer zorgvuldig vormgegeven op basis van historische scheepsmodellen. De woonoppervlaktes lopen op tot circa 180 m² en 50 m² buitenruimte. De schepen dienen herkenbaar te zijn als van origine varend schip.

Lees verder onder de ligplaatsenzoeker

Kavelkaart

Filteren op:
X
Zoekopdracht

Aanbieding

Woningsoort

Woningsoort

Kamers

Kamers

Prijs

Prijs

Perceeloppervlak

Perceeloppervlak

Woonoppervlak

Woonoppervlak

Kavelkaart

Prijslijst

Swipe voor alle kolommen
Bouwnummer Status Prijs
1VerkochtVerkocht
2VerkochtVerkocht
3VerkochtVerkocht
4Verkocht onder voorbehoudVerkocht
5Verkocht onder voorbehoudVerkocht
6Verkocht onder voorbehoudVerkocht
7VerkochtVerkocht
8Verkocht onder voorbehoudVerkocht
9Verkocht onder voorbehoudVerkocht
10VerkochtVerkocht
11VerkochtVerkocht
12VerkochtVerkocht
13Verkocht onder voorbehoudVerkocht
14VerkochtVerkocht
15Verkocht onder voorbehoudVerkocht
16Verkocht onder voorbehoudVerkocht
17VerkochtVerkocht
18VerkochtVerkocht
19Verkocht onder voorbehoudVerkocht
20Verkocht onder voorbehoudVerkocht
21Verkocht onder voorbehoudVerkocht
22Verkocht onder voorbehoudVerkocht
23VerkochtVerkocht
24Verkocht onder voorbehoudVerkocht
25Verkocht onder voorbehoudVerkocht
26VerkochtVerkocht
27Optie (koop)€ 284.495
28Optie (koop)€ 284.495
29Verkocht onder voorbehoudVerkocht
30Optie (koop)€ 272.495
31Optie (koop)€ 272.495
32Optie (koop)€ 272.495
33Optie (koop)€ 280.495
34Verkocht onder voorbehoudVerkocht

Alsof het een oude Amsterdamse haven is

De ligplaatsen zijn bestemd voor schepen die herkenbaar zijn als van origine varend, maar hoeven niet meer varend te zijn. Rondom het Sluishuis streven we naar een gevarieerd beeld waar ruimte is voor diverse scheepstypen. Daarmee refereren we aan een typisch Amsterdamse haven.

Laat uw woonboot door ons (af)bouwen

Wilt u zelf ontwerpen en bouwen? Dat kan, mits u aan de eisen van welstand voldoet en een bestaande romp gebruikt. Wij kunnen ons echter voorstellen dat u wel de droom heeft, maar geen zin heeft om de bouw van een boot te begeleiden. Geen probleem. Wij nemen u dit graag uit handen, zodat u zonder al te veel moeite straks in alle vrijheid kunt leven op één van de mooiste plekjes die Amsterdam rijk is.

We hebben diverse modellen die we op basis van uw wensen kunnen aanpassen. Deze boten zijn zeer zorgvuldig vormgegeven op basis van historische scheepsmodellen en zijn reeds in concept goedgekeurd door welstand. Lekker comfortabel, dat scheelt u weer in tijd.

Wilt u dagelijks van het fenomenale uitzicht en de rust genieten met de wetenschap dat alle voorzieningen van IJburg en het bruisende stadscentrum vlakbij zijn? Neem contact met ons op!

De scheepswerven

De scheepsbouwers van het Sluishuis zijn gerenommeerde Nederlandse werven die ruime ervaring hebben in het bouwen van schepen, maar met name ook van het realiseren van woonbeleving en comfort. De schepen zijn voorzien van gedegen isolatie, ventilatie en lage temperatuur verwarming door middel van een warmtepomp. De schepen voldoen dan ook aan de eisen van het bouwbesluit. De kwaliteit van het staal en de conservering van de romp, maakt dat u de eerste jaren geen zorgen heeft rond groot onderhoud.

Ook heel bijzonder aan deze schepen is het riante woonoppervlak. Over twee verdiepingen kan er, afhankelijk van het type schip, tot wel 180 vierkante meter gerealiseerd worden. Alle ruimte in de scheepsromp wordt benut. Daarnaast heeft ook elk scheepsontwerp verschillende buitenruimtes. Zo wordt wonen op het water écht bijzonder en haal je het maximale uit het wonen op het water.

Van basisontwerp tot maatwerk

De scheepsbouwers hebben een aantal basisontwerpen gemaakt. Deze ontwerpen zijn d.m.v. een voortoets al door de gemeente Amsterdam getoetst. Samen met de werf en de ontwerper wordt het basisontwerp vervolgens aangepast aan uw specifieke wensen. Denk daarbij aan de indeling van het schip en bijvoorbeeld het afwerkingsniveau. Dat is allemaal maatwerk. U heeft dus heel veel zeggenschap. Samen met de werf wordt vervolgens de uiteindelijke omgevingsvergunning aangevraagd. Het verkrijgen van een omgevingsvergunning is uw eigen verantwoordelijkheid.

De ontwerpen voor het project Sluishuis zijn gebaseerd op de welstandseisen voor op het water van de gemeente Amsterdam. Elk ontwerp is een van origine varend scheepstype opnieuw ontworpen door een vermaard scheepsarchitect. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit een Wad en Sontvaarder, een Salonboot, Bakdekker, Logger, Luxe Motor, Veerboot. Prachtige vormgeving van weleer gecombineerd met hedendaags comfort.

Bekijk hier de brochures van SRF en Talsma.

Hoe werkt het?

Kies een kavel en bepaal of u een woonschip wil laten afbouwen of bestaand schip wilt aanmeren. Aan de hand van de gemaakte spelregels wordt getoetst of de door u gewenste boot hier is toegestaan. U kunt een conceptaanvraag bij de commissie ruimtelijke kwaliteit indienen. Daarna vraagt u de omgevingsvergunning aan. De makelaar begeleidt u hierbij!

  • Er zijn 33 kavels van 32 x 7 meter. Kavel 34 is 27 x 7 meter.
  • De ligplaatsen worden voorzien van elektriciteit, water, persriool, en kabel.
  • Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar.
  • U woont direct aan het Buiten-IJ.

Bekijk hier alle stukken voor de ligplaatsen.

Wilt u dagelijks van het fenomenale uitzicht en de rust genieten met de wetenschap dat alle voorzieningen van IJburg en het bruisende stadscentrum vlakbij zijn? Neem contact op met onze ligplaats coaches: Hanneke Diephuis, Mirjam Diephuis, Wendy Brons of Hyra Psathas (via sluishuis@sensevastgoed.nl of via tel.nr. 020-471 19 04).

Verkoopinformatie

Foto van Wendy Brons

Wendy Brons

Ligplaats coach
Foto van Hanneke Diephuis

Hanneke Diephuis

Ligplaats coach
Foto van Hyra Psathas

Hyra Psathas

Assistent Ligplaats coach
Toon interesse