Ligplaatsen - Wonen aan het water in Amsterdam - Sluishuis

Ligplaatsen

Ligplaatsen

In alle vrijheid genieten van wonen op het water

Gaat uw hart sneller kloppen bij het idee van vrijheid? Dan is de gedachte van wonen op het water vast wel eens voorbij gekomen. Langs de 400 meter lange pier bij Sluishuis komen 34 ligplaatsen van 32 x 7 meter met ruimte voor de woonboot van uw dromen.

U kunt een losse kavel kopen of een kavel mét nieuwbouwboot. Deze nieuwbouwboten zijn zeer zorgvuldig vormgegeven op basis van historische scheepsmodellen en beschikken over een woonoppervlakte die oploopt tot circa 180 m² en 50 m² buitenruimte.

Lees verder onder de ligplaatsenzoeker

Kavelkaart

Filteren op:
X
Zoekopdracht

Aanbieding

Woningsoort

Woningsoort

Kamers

Kamers

Prijs

Prijs

Perceeloppervlak

Perceeloppervlak

Woonoppervlak

Woonoppervlak

Kavelkaart

Prijslijst

Swipe voor alle kolommen
Bouwnummer Status Prijs
1Verkocht onder voorbehoudVerkocht
2Optie (koop)€ 278.993
3Optie (koop)€ 278.993
4Optie (koop)€ 278.993
5Optie (koop)€ 282.993
6Verkocht onder voorbehoudVerkocht
7Optie (koop)€ 286.993
8Optie (koop)€ 286.993
9Optie (koop)€ 286.993
10Optie (koop)€ 292.993
11Optie (koop)€ 292.993
12Verkocht onder voorbehoudVerkocht
13Optie (koop)€ 297.993
14Optie (koop)€ 297.993
15Optie (koop)€ 302.993
16Verkocht onder voorbehoudVerkocht
17Verkocht onder voorbehoudVerkocht
18Verkocht onder voorbehoudVerkocht
19Verkocht onder voorbehoudVerkocht
20Verkocht onder voorbehoudVerkocht
21Verkocht onder voorbehoudVerkocht
22Optie (koop)€ 292.993
23Optie (koop)€ 292.993
24Verkocht onder voorbehoudVerkocht
25Optie (koop)€ 286.993
26Optie (koop)€ 286.993
27Optie (koop)€ 286.993
28Optie (koop)€ 286.993
29Verkocht onder voorbehoudVerkocht
30Optie (koop)€ 274.993
31Verkocht onder voorbehoudVerkocht
32Verkocht onder voorbehoudVerkocht
33Verkocht onder voorbehoudVerkocht
34Optie (koop)€ 256.663

Alsof het een oude Amsterdamse haven is

De ligplaatsen zijn bestemd voor zowel bestaande als nieuwbouwschepen. Maar altijd met een gemene deler dat de schepen herkenbaar zijn als een van origine varend schip. Rondom het Sluishuis streven we naar een gevarieerd beeld waar ruimte is voor diverse scheepstypen. Daarmee refereren we aan een typisch Amsterdamse haven.

Laat uw woonboot door ons bouwen

Wilt u zelf ontwerpen en bouwen? Dat kan, mits u aan de eisen van welstand voldoet. Wij kunnen ons echter voorstellen dat u wel de droom heeft, maar geen zin heeft om de bouw van een boot te begeleiden. Geen probleem. Wij nemen u dit graag uit handen, zodat u zonder al te veel moeite straks in alle vrijheid kunt leven op één van de mooiste plekjes die Amsterdam rijk is.

We hebben diverse modellen die we op basis van uw wensen kunnen aanpassen. Deze nieuwbouwboten zijn zeer zorgvuldig vormgegeven op basis van historische scheepsmodellen. Deze zijn reeds in concept goedgekeurd door welstand. Lekker comfortabel, dat scheelt u weer in tijd.

Wilt u dagelijks van het fenomenale uitzicht en de rust genieten met de wetenschap dat alle voorzieningen van IJburg en het bruisende stadscentrum vlakbij zijn? Neem contact met ons op!

De scheepswerven

De scheepsbouwers van het Sluishuis zijn gerenommeerde Nederlandse werven die ruime ervaring hebben in het bouwen van schepen, maar met name ook van het realiseren van woonbeleving en comfort. De schepen zijn voorzien van gedegen isolatie, ventilatie en lage temperatuur verwarming door middel van een warmtepomp. De schepen voldoen dan ook aan de eisen van het bouwbesluit. De kwaliteit van het staal en de conservering van de romp, maakt dat u de eerste jaren geen zorgen heeft rond groot onderhoud.

Ook heel bijzonder aan deze nieuwbouw schepen, in tegenstelling tot bestaande schepen, is het riante woonoppervlak. Over twee verdiepingen kan er, afhankelijk van het type schip, tot wel 180 vierkante meter gerealiseerd worden. Alle ruimte in de scheepsromp wordt benut. Daarnaast heeft ook elk scheepsontwerp verschillende buitenruimtes. Zo wordt wonen op het water écht bijzonder en haal je het maximale uit het wonen op het water.

Van basisontwerp tot maatwerk

De scheepsbouwers hebben een aantal basisontwerpen gemaakt. Deze ontwerpen zijn d.m.v. een voortoets al door de gemeente Amsterdam getoetst. Samen met de werf en de ontwerper wordt het basisontwerp vervolgens aangepast aan uw specifieke wensen. Denk daarbij aan de indeling van het schip en bijvoorbeeld het afwerkingsniveau. Dat is allemaal maatwerk. U heeft dus heel veel zeggenschap. Samen met de werf wordt vervolgens de uiteindelijke omgevingsvergunning aangevraagd. Het verkrijgen van een omgevingsvergunning is uw eigen verantwoordelijkheid.

De ontwerpen voor het project Sluishuis zijn gebaseerd op de welstandseisen voor op het water van de gemeente Amsterdam. Elke ontwerp is een van origine varend scheepstype opnieuw ontworpen door een vermaard scheepsarchitect. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit een Wad en Sontvaarder, een Salonboot, Bakdekker, Logger, Luxe Motor, Veerboot. Prachtige vormgeving van weleer gecombineerd met hedendaags comfort.

Hoe werkt het?

Kies een kavel en bepaal of u een nieuwbouwboot of bestaand schip wilt aanmeren. Aan de hand van de gemaakte spelregels wordt getoetst of de door u gewenste boot hier is toegestaan. U kunt een conceptaanvraag bij de commissie ruimtelijke kwaliteit indienen. Daarna vraagt u de omgevingsvergunning aan. De makelaar begeleidt u hierbij!

  • Er zijn 33 kavels van 32 x 7 meter. Kavel 34 is 27 x 7 meter.
  • De ligplaatsen worden voorzien van elektriciteit, water, persriool, en kabel.
  • Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar.
  • U woont direct aan het Buiten-IJ.

Wilt u dagelijks van het fenomenale uitzicht en de rust genieten met de wetenschap dat alle voorzieningen van IJburg en het bruisende stadscentrum vlakbij zijn? Neem contact op met de makelaars: Harald Falkeisen (via info@cafa.nl of via tel.nr. 020-4700800) of Jon Kok (via info@woonboot.nl of via
tel.nr. 020-4680940).

Verkoopinformatie

Foto van Harald Falkeisen

Harald Falkeisen

Makelaar
Foto van Jon Kok

Jon Kok

Makelaar
Toon interesse