Een zomers weekend in en om Sluishuis - Sluishuis

Een zomers weekend in en om Sluishuis

Een prettige leefomgeving is essentieel voor uw woongenot. Hoe is het om wakker te worden in Sluishuis? Wat valt er te beleven in IJburg? We geven een voorproefje van de mogelijke weekenden die u te wachten staan als toekomstige bewoner van IJburg.

Ontbijt onder de palmbomen

Voor uw ontbijt loopt u in tien minuten naar het ruime buitenterras van brasserie The Livingroom. Hier zit u heerlijk uit de wind en aan het water. Onder de wuivende palmbomen in de ochtendzon maakt u uw keuze tussen verse yoghurt met granola en American pancakes. Of gaat u toch voor de klassieke croissant met verse jus? Binnen is het sfeervol ingericht met gezellige hoekjes en comfortabele zitjes. Deze nieuwe stek op IJburg ontvangt niet voor niks veel lovende reviews. Heeft u minder tijd, dan fietst u in vijf minuten via de IJburglaan naar De Bakkersfiets. De bakkerij ligt tegenover de tramhalte en is vanwege de locatie, verse broodjes en gezellige zitjes dé verzamelplek voor expats.

 

Wind in de zeilen

Terug op de promenade van Sluishuis dobbert uw sloep al vrolijk in de ochtendzon. De mand vol verse biologische lekkernijen van eetwinkel Boerenjongens, waar u zonet langsliep, laadt u in de boot. Varend over het IJmeer kunt u alle kanten op: de natuur opzoeken of de stad in. Vandaag wordt het de natuur. Met de wind in de zeilen vaart u onder de Cantilever-appartementen door om uw reisgenoot op te pikken. In de sfeervolle binnenhaven Marina genieten bewoners van de zon op het terras. Samen vaart u het IJ op.

Lunchen in de middeleeuwen

Op het water waant u zich op de Côte d’Azur. Dezelfde zon en wind geven u hier een heerlijk vakantiegevoel. Vaart u vandaag naar Marken, Volendam, Durgerdam, naar Muiden of naar Pampus? De keuze valt op het pittoreske Durgerdam. U legt aan in de knusse jachthaven van dit eeuwenoude dorpje. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. U wandelt langs de idyllische houten huizen en het kerkje. Voor de lunch strijkt u neer bij Pier 73, met een geweldig uitzicht op het water.

Voor Pampus

Na de lunch vaart u door naar Pampus: een forteiland midden in het IJmeer dat u in de verte al ziet liggen. Pampus is een rijksmonument en is uitgeroepen tot werelderfgoed. Misschien is het wel Amsterdams mooiste attractie. U meert gratis aan bij dit eiland dat bulkt van de VOC-verhalen. Forteiland Pampus heeft als nieuwe attractie een virtuele ballonvaart over de 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Vanuit de ballonmand kijkt u uit over het eeuwenoude Amsterdam. Naast het fort heeft Pampus een van de mooiste terrassen van Nederland, met een geweldig uitzicht over het IJmeer.

Het ruige Diemerpark

Na een middag vol avontuur vaart u terug naar uw aanlegplek bij Sluishuis voor een ontspannen namiddag in het Diemerpark. Het park is met bruggen verbonden aan de Rieteilanden van IJburg. Het grootste deel van het ruige park heeft de beschermingsstatus ‘struingebied’, met voor Amsterdam zeldzame soorten flora en fauna. Hier kunt u heerlijk hardlopen, wandelen, fietsen of skaten op het vijf-kilometer-lange fietspad door het park. Of wordt het toch nog even zonnen op het Diemerparkstrand?

Flaneren op de boulevard

Aan het einde van de dag wandelt u samen over de kilometerlange boulevard aan de Bert Haanstrakade. Het einddoel: een ambachtelijk bereid ijsje van het IJscuypje: een begrip als het gaat om de lekkerste ijssalons van Amsterdam. Eenmaal in de buurt van IJburg-haven is het tijd voor een drankje op een van de gezellige terrasjes aan de kade: de eerste haven ter wereld die met duurzaam en milieuvriendelijk Accoyahout werd gebouwd. Hier sluit u de dag af met een heerlijk diner op een van de vele terrassen. Waar heeft u vannavond zin in? Keuze genoeg uit de overvloed aan restaurants, zoals Caña IJburg, KOH Kitchen of Hapiness, NAP en DOK48. Laat in de avond wandelt u terug naar uw luxe Sluishuisappartement: een schitterende route over de vele bruggetjes en langs de contrastrijke IJburgse architectuur.

Fietstocht langs de Vecht

Op zondagmiddag staat een prachtige tocht naar Muiden op het programma. In de fietsenstalling onder het gebouw staat een elektrische deelfiets voor u klaar. Onderweg stopt u bij Fort Diemen. Hier ligt het onontdekte restaurant Puur, dat alleen op zondagen geopend is. Terwijl kinderen door het hoge gras op ontdekkingstocht gaan langs de verlaten bunkers, geniet u van een luxe sandwich, een soep van het huis of een royale Italiaanse salade.

Van Muiden naar het Muiderslot

Na een prachtige route langs de Vecht arriveert u twintig minuten later in Muiden: een totaal andere wereld. Gelegen tussen groen en water straalt deze historische vestingstad rust en ruimte uit. Veel karakteristieke elementen die in Amsterdam verdwenen zijn, zijn hier nog te vinden. Denk aan de bruine cafeetjes en ouderwetse gezelligheid. Na wat snuisteren in de winkelstraatjes stapt u weer op de fiets. Na een kwartier arriveert u bij het Muiderslot: een van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland, waar P.C. Hooft en zijn Muiderkring resideerden. Omringd door water en kasteeltuinen, is het fort betoverend mooi. Een fietstocht naar de Gaasperplas, Abcoude, Holysloot en Ransdorp bewaart u voor een ander weekend.

Vrijburcht op Steigereiland

In de namiddag loopt u in één rechte lijn van Sluishuis naar Vrijburcht op het Steigereiland. Binnen tien minuten arriveert u bij deze parel op IJburg. Deze prachtige plek aan het water wordt volop geprezen op Tripadvisor en ligt bij u voor de deur. Hier dineert u in ongedwongen sfeer aan het IJ. Terwijl u geniet van een glas wijn en een borrelplankje in de avondzon, plonzen de kinderen vanaf de steiger het water in. U bedenkt waar u het weekend mee af zult sluiten: Hotel Breeze aan de haven organiseert elke zondag jazzconcerten. Vanuit de cocktailbar, gelegen op de vijftiende verdieping, heeft u een schitterend uitzicht op de muzikanten én het IJmeer. Of strijkt u toch thuis neer op uw eigen royale privéterras? Daar is het eenvoudig genieten van een goed boek en een adembenemend uitzicht over het water en de lichtjes van de stad.

 

Toon interesse