Duurzaamheidshypotheek - Sluishuis

Duurzaamheidshypotheek

Kies de Duurzaamheidshypotheek

De appartementen in Sluishuis zijn duurzaam en energieneutraal gebouwd. Daardoor kunt u gebruik maken van een bijzondere financieringsvorm: de duurzaamheidshypotheek. Rentekorting, lagere maandlasten, een hogere leencapaciteit, lage advieskosten en betere hypotheekvoorwaarden. Een duurzaamheidshypotheek doet het allemaal. Als u kiest voor een nieuwbouwappartement in Sluishuis profiteert u via deze hypotheekvorm van een aanzienlijke besparing op uw woonlasten.

Bereken uw maandlast

De gegevens die u hieronder invoert worden niet opgeslagen. U wordt dus niet benaderd. Dit is een veilige calculator.

Vul de koopsom van uw nieuwe huis in Meer informatie

Vul de overwaarde/eigen inbreng in Meer informatie

Uw maandlast

€ 0

Bruto Meer informatie

V.O.N. Prijs

Vul hier de vrij-op-naam-prijs in van de woningen(en) die je op het oog hebt. Weet u nu al dat u allerlei extra’s en upgrades in uw huis wilt en heeft u hiervoor een bedrag van bijvoorbeeld € 30.000,- in gedachte? Verhoog dan de vrij-op-naam-prijs van de woning met dit bedrag en u krijgt een maanlastenindicatie inclusief die extra’s en upgrades.

Extra inbreng

De inbreng van spaargeld en/of de overwaarde (het één, het ander of een combinatie van die twee) zorgt ervoor dat uw hypotheek lager wordt. De hoogte van uw hypotheek en de waarde van uw woning hebben een relatie met elkaar. Hoe lager uw hypotheek ten opzichte van uw woning, hoe lager uw rente. Uiteraard betekent een lagere hypotheek sowieso al een lagere maandlast. Gebruik in de calculator dus het spaargeld dat u in zou kunnen zetten bij de aankoop van uw nieuwe woning. Uiteraard is € 0,- ook mogelijk als invoer. Een nieuwbouwwoning kunt u namelijk kopen zonder inbreng van eigen geld.

En uw overwaarde? Als u een huis te verkopen heeft, weet u vaak wel waarvoor de huizen bij u in de staat verkocht worden. Kijk dan naar de hoogte van uw hypotheek. Het verschil daartussen – als dat positief is uiteraard – heet overwaarde. Heeft u een hypotheek met een spaarelement, zoals een Bankspaar-, Spaar- of Beleggingshypotheek? Tel dan ook nog de waarde van je spaarpot binnen je hypotheek op bij je overwaarde. Wilt u naast uw overwaarde ook nog spaargeld inbrengen? Dan telt u ook dat er nog bij op in de calculator.

Bruto maandlast

In de berekening worden 10-jaars rentes gebruikt bij een 30-jarige looptijd van een hypotheek. In de berekening zit ook de aflossing die jij moet doen om een hypotheek te kunnen krijgen. Uiteraard is de maandlast indicatief en kunt u er geen rechten aan ontlenen. Als u een kortere rentevaste periode kiest (dit soort keuzes overlegt u uiteraard met uw hypotheekspecialist) worden uw maandlasten lager, maar neemt u risico toe. U kunt ervoor kiezen meer af te lossen, sneller af te lossen, noem maar op. Al deze hypotheekkeuzes beïnvloeden uw hypotheek, uw maandlast en uw eindresultaat. Het uitgangspunt van de berekening is dus niet de allerlaagste maandlast, die krijgt u veelal door de hypotheekrente niet of slechts voor 1 jaar vast te zetten. Wij tonen u de bruto-maandlast. Of uw rente-aftrek heeft en hoe hoog die aftrek dan is, bespreekt u met uw hypotheekspecialist. De rente-aftrek komt voort uit uw persoonlijke financiële situatie en die is voor iedereen anders.

Heeft u belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Sluishuis? Dan adviseren wij u in gesprek te gaan met de hypotheekspecialisten van VORM Sales & Finance, de salesdivisie van VORM. Zij zijn ‘dedicated consultants’, zij begeleiden u prettig, persoonlijk en professioneel bij het afsluiten van uw hypotheek.

Meerdere banken geven stevige hypotheekvoordelen bij aanschaf van een energiezuinige woning. Eén van de beste voorbeelden van een duurzaamheidshypotheek met sublieme voorwaarden is de Klimaat Plus Hypotheek van Triodos, die u via VORM Sales & Finance kunt verkrijgen.

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld Huurders

Patrick en Daisy

Lees verder
Rekenvoorbeeld Doorstromers

Peter en Andrea

Lees verder

Voordelen nieuwbouw

  1. Onderhoudsvrij

Alles aan uw nieuwe huis is nieuw en fris. Daardoor heeft uw huis de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud nodig. Dit gemak is mede te danken aan de materiaalkeuze.

  1. Op maat

Op vele manieren kunt u van een nieuwbouwwoning echt úw huis maken.
Door mee te praten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren.

Meepraten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren.

  1. Comfortabel

Uw nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie.
Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit en ook bouwkundig voldoet uw nieuwbouwwoning aan de nieuwste wettelijke eisen.

  1. Garantie

Minder risico op een faillissement. Schadeloosstelling bij een faillissement van de aannemer tijdens de bouw en na oplevering. Garantie bij bouwfouten.

  1. Energiezuinig

Uw nieuwbouwwoning zeer energiezuinig. Met standaard een energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A.  Lagere energierekening. Bovendien draagt u hiermee bij aan een beter klimaat en een beter milieu.

  1. Veilig

Uw huis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Standaard is bijv. een nieuwbouwhuis voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontractdozen voorzien van randaarde.

  1. Duurzaam

Een nieuwbouwwoning belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2.
Dat is onder meer te danken aan het gebruik van duurzame technieken om uw huis van warmte en stroom te voorzien.

Hypo weetjes

Een nieuwbouw hypotheek is echt een aparte tak van sport, daarom raden we u aan om met een specialist om tafel te gaan. VORM Sales & Finance biedt onafhankelijk advies dat precies aansluit op uw persoonlijke situatie.

Een huis kopen zonder eigen geld? Kies nieuwbouw! Een nieuwbouwwoning koopt u ‘vrij op naam’. Dat betekent dat er geen kosten in verband met de overdracht van het huis zijn.

Lees verder

Behalve de aankoop van uw nieuwe huis, heeft u ook nog iets te verkopen. Meestal betekent dit dat u met overwaarde te maken heeft.

Lees verder

De hamvraag: huren of kopen?

Op enig moment staat u voor de keus. U heeft een stevige overwaarde opgebouwd in uw huidige huis en bij verkoop komt deze overwaarde (onbelast) vrij.

Lees verder

Partners

Toon interesse