Duurzaamheid - Sluishuis

Duurzaamheid

Duurzaam leven in Sluishuis

We zijn ons allemaal steeds bewuster van het nut van energiezuinig en duurzaam wonen. Sluishuis mag zich tot de duurzame koplopers rekenen. De appartementen zijn voorzien van energiezuinige installaties voor verwarmen, koelen, warm water en ventilatie. Dat zorgt voor een heel aangenaam binnenklimaat. Comfortabel warm in de winter, aangenaam koel in de zomer. Via een slimme thermostaat bedient u de temperatuur in huis op afstand.

Sluishuis wekt energie op

Sluishuis krijgt een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van -0,02. Dit betekent dat het gebouw meer energie opwekt dan het gebruikt. We hebben dit bereikt door het gebouw te voorzien van zonnepanelen op het dak en op het zonne-eiland, een efficiënte warmtepompinstallatie, een zeer goede isolatie (met o.a. triple-glas) en gebruiksafhankelijke ruimteverwarming. U merkt al snel dat uw energieverbruik veel lager is dan u gewend was.

Circulair bouwen

Ook tijdens de bouw speelde duurzaamheid een belangrijke rol. We maakten maximaal gebruik van gerecyclede, herbruikbare en hernieuwbare bouwmaterialen. Naast het gebruik van gerecyclede beton en aluminium afneembare gevelpanelen is een fraaie en zeer duurzame houten afwerking van de terrassen en omheiningen daar onderdeel van. Mooi en duurzaam gaan hand in hand in Sluishuis.

Groene omheining

De terrassen zijn rondom afgewerkt met plantenbakken. Het groen daarin wordt keurig verzorgd binnen de contractuele afspraken voor het gehele gebouw. Opgevangen regenwater zorgt voor een duurzame bewatering van het groen, ook tijdens droge zomers. Zo heeft u altijd een groene omgeving, met daarachter een panoramisch uitzicht op het IJ!

Toon interesse