Bouwupdate januari - Sluishuis

Bouwupdate januari

In december kon u lezen over de belangrijke mijlpalen zoals de stort van het laatste stuk dak en het laatste geveldeel waarmee de volledige gevelsluiting een feit was. Inmiddels is het januari en hebben de mannen en vrouwen op de bouw genoten van een welverdiend kerstreces. Daarna zijn zij weer op volle kracht aan de slag gegaan.

Bijvoorbeeld met het aanbrengen van de houten gevelbekleding op de gevels van de Terrace-woningen. Hieronder ziet u een foto van wat eerder in januari. Inmiddels zijn beide vleugels volledig voorzien van de houten bekleding. De terrasvloeren worden vanaf februari aangebracht, de verwachting is dat deze na vijf weken ook gereed zijn. De beplanting in de plantenbakken zal in het voorjaar tot groei komen. Ziet u uzelf al zitten op uw terras in Sluishuis?

 

Ook is er weer hard gewerkt aan het aanbrengen van de aluminium gevelbekleding en zijn de glazen balustrades van de balkons gemaakt. Na de afronding van deze gevels worden de steigers gedemonteerd, dit is hieronder goed te zien, er staat inmiddels nog maar een klein gedeelte. Begin februari zullen ook deze steigers gedemonteerd zijn.

De overhangende ‘cantilevers’ worden al drie maanden niet meer constructief ondersteund. Wat nu te zien is onder deze cantilevers zijn ‘slechts’ werksteigers. Deze waren nodig voor het plaatsen van de ramen in de schuine wanden van de cantilevers. Ook worden ze gebruikt voor het aanbrengen van de consoles ten behoeve van de gevelbekleding. Deze gevelbekleding zal binnenkort aangebracht worden op de schuine gevels. Daarna zullen ook deze werksteigers ‘gaan zakken’, naar verwachting zal dit eind februari voor het eerste deel te zien zijn.

 

 

Wat ook leuk om te zien is dat er een aanvang is gemaakt met de bouw van de aanlegsteiger / wandelpier. De vorm zoals die afgebeeld staat op de impressie is al goed te herkennen. De komende weken zal er verder gebouwd worden aan de aanlegsteiger en de daaraan gekoppelde ‘eilandjes’ waarvan er eentje bestemd is voor zonnepanelen. Het vrijliggende vogeleiland zal in de loop van het tweede kwartaal gerealiseerd worden.

Zoals ook te zien is op de impressie, komen er op het dak óók zonnepanelen te liggen. Deze krijgen een omkadering van hout en (geïrrigeerde) plantenbakken. Zo blijft de ‘scenic walk’ op het dak een prettige plek om te genieten van het fantastische uitzicht.

 

 

Maar er is meer dan de buitenkant van Sluishuis. De binnenkant is, voor de toekomstige bewoners, net zo belangrijk. Momenteel zijn er per dag gemiddeld 200 werklieden aan het werk met de ‘afbouw’ zoals dat genoemd wordt. Denk aan timmermannen, dekvloer-gieters, tegelzetters, loodgieters, kitters, schilders, installateurs ventilatiekanalen, elektriciens, binnenkozijn-plaatsers, plafondspuiters en schoonmakers.

Inmiddels is de afbouw tot en met de 6e verdieping is gereed. Op de 7e verdieping zijn installateurs aan het afmonteren. De tegelzetters en spuiters zijn momenteel op de 7 en 8e verdieping actief en op de 9e en 10e verdieping worden de dekvloeren gegoten.

Als alles zo goed blijft lopen, worden de woningen rond de zomer 2022 opgeleverd!

 

Toon interesse