Sluishuis IJburg Amsterdam: 'Het was liefde op het eerste gezicht.'

Beslissen vanuit je hart is de beste investering

Zo’n 2 jaar geleden kocht Karin een appartement in Sluishuis. Liefde op het eerste gezicht was het. Nooit had ze gedacht op IJburg te gaan wonen, maar naarmate de verkenningstocht vorderde werd ze steeds enthousiaster over de plek. “We fietsen hiervandaan zo naar het strand of het park, zitten overal heerlijk aan het water en er zijn veel winkels en horeca op het eiland.”

Op een prachtige zomerdag spreken we af met Karin en haar zoon Lucas. Met onze blik op het water en het Sluishuis op de achtergrond ontrafelt zich een mooi gesprek over keuzes maken en datgene doen waar je blij van wordt.

Alle puzzelstukjes op zijn plaats

“We wonen nu in Lelystad, maar al jaren droom ik ervan naar Amsterdam te verhuizen. De heerlijke ‘alles mixt met elkaar’-sfeer, het wijntje op de hoek van de straat en de rijkheid aan sferen en mensen trekt enorm. Daarbij heb ik een enorme liefde voor water en Lucas ook. Toen dit plan ons pad kruiste vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats.”

Ambities waarmaken vanuit geluk

Een appartement in Sluishuis kopen, is het eerste besluit dat Karin volledig vanuit haar hart nam. “En sindsdien ben ik dat blijven doen én maak ik daar ook mijn werk van. Mensen op topposities helpen bij het maken van keuzes. Wat doe je? Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? En dan het allerbelangrijkste, word jij daar gelukkig van? Vervolgens kijken we samen hoe we dit kunnen implementeren, zodat het bijdraagt aan sterk verbeterde bedrijfsresultaten en blije medewerkers. Als we hier straks wonen, zie ik al helemaal voor me hoe ik met een klant zo in een bootje kan stappen om te brainstormen. Maar ook mijn laptop openslaan en dan af en toe even een blik op het water kunnen werpen… daar droom ik van! Op deze geweldig plek ontstaat de perfecte woon-werk-mix.”

Toekomstdromen

Karin ging voor type Cantilever. “90 m² is precies goed genoeg. Ruimte maakt niet gelukkig, dit samen met je kind kunnen doen wel.” Lucas vult enthousiast aan: “Ik ga het huis straks ´slim´ maken, zodat we op afstand alles kunnen regelen. Ook ga ik helpen met de inrichting en styling. Hoe ik de toekomst zie? Lastige vragen zijn dat altijd. Maar ik kijk uit naar mijn nieuwe kamer. Die is groter dan wat ik nu heb. Ook leuk om straks lekker met vrienden in een bootje te varen. Ons bootje, hè mama?!”, zegt hij terwijl hij liefdevol zijn arm om zijn moeder slaat.

Haalbaar door duurzaamheid

“Tijdens mijn zoektocht naar een nieuw huis was duurzaamheid niet iets wat me heel erg bezighield, maar dat is wel veranderd. Heel fijn alle maatregelen die zijn genomen, zodat we klaar zijn voor de toekomst. Ik ben de afgelopen jaren ook veel bewuster gaan leven. Het past bij deze tijd én bij mij. Doordat het Sluishuis zo duurzaam is, waren er ruimere financieringsmogelijkheden. Net als de verkoopafdeling van VORM en de makelaars, stond ook het VORM finance me weer heel fijn bij. Zij maakten een berekening die me verraste. Dit kon ik gewoon kopen!”

Wachten wordt beloond

Karin en Lucas krijgen de sleutel in het voorjaar van 2022. Onze reactie was ‘Wat snel al!’, maar dat was niet helemaal terecht. “We waren een van de eerste kopers, de bouw moest nog starten. We wachten dus al best lang. Maar dat wordt beloond. Ons huis is nu al meer waard. Daarbij heb ik gehoord dat er een grote variatie aan bewoners komt. Ik kijk er enorm naar uit om onze nieuwe buren te ontmoeten. Die mix van culturen, leeftijden en achtergronden vind ik geweldig.”

 

Toon interesse