Belangrijke mijlpalen op de bouw - Sluishuis

Belangrijke mijlpalen op de bouw

Er is de laatste tijd veel gebeurd op de bouwplaats.

Belangrijke mijlpalen zijn behaald. Zo is op deze foto te zien hoe ‘de stort’ van het laatste stuk dak werd voorbereid, het dak van de 10e verdieping. Voordat het beton gestort kon worden, moesten eerst ‘de vlechters’ aan het werk met het wapeningsijzer en moesten de benodigde installaties aangebracht zijn.

 

Deze foto is van ongeveer een week later. Hierop is te zien dat het laatste stuk dak van de 10e verdieping gestort is.

Inmiddels is er ook al gewerkt aan de afwerking van het hoofddak. De dakbedekking en staalconstructie worden aangebracht. De staalconstructie is ten behoeve van de zonnepanelen en de ‘scenic walk’ op het dak.

 

Een andere mijlpaal werd behaald bij de gevels. De gevels zijn nu volledig gesloten doordat het laatste gevelelement aan de is geplaatst. Ook is er een begin gemaakt met het aanbrengen van de houten gevelafwerking van de ‘getrapte gevels’ bij de Terrace-appartementen. Ondertussen gaat binnen de afbouw gewoon door, de afbouw heeft inmiddels de 8e verdieping bereikt en de eerste drie verdiepingen zijn volledig afgebouwd.

 

 

 

Een belangrijke volgende mijlpaal zal zijn het verwijderen van de steigers waarna ‘de bouwkuip’ verwijderd kan worden. De bouwkuip is het gedeelte binnen de (in het water geslagen) damwanden, in het geval van Sluishuis is dit ‘tijdelijk land’ waarop de steigers staan. Zodra de bouwkuip met het ‘tijdelijke land’ verwijderd is, wordt het gebouw volledig omringd door het water. Maar daarover later meer!

 

Toon interesse